´
Hem Instruktioner Om oss Kontakt

Hur du kommer igång med Smurfhits.se

Att komma igång med smurfhits.se är enkelt. Du börjar med att skapa en ljud mix. Trycka på play för att komma igång. Klicka sedan runt i de grå rutorna för de olika instrument för att skapa dig en låt. Att hitta ett sound som man vill använda sig av kommer ta lite tid, så ha tålamod. Att vara kreativ och kunna komma på hur ens låt ska låta är inte alltid enkelt. Det kan därför underlätta om du har en text till låten som du vill använda dig. När du har fått till musiken så är det dags att sjunga. Klick på den gröna knappen "Börja sjunka" för att komma igång med inspelning av ljud. Glöm inte att klicka på rec.

Börja med att klicka på play. Klicka sedan på de grå rutorna för att skapa ljud. Börja med att klicka på play. Klicka sedan på de grå rutorna för att skapa ljud.

För att spara mixen så fyller du i namn på låten, ditt artistnamn och genre. Klicka sedan på spara. För att spara mixen så fyller du i namn på låten, ditt artistnamn och genre. Klicka sedan på spara.

Du kan spara hur många mixar du vill. Tänk bara på att mixarna sparas bara på din dator. Vi har ingen backup på dem. Du kan spara hur många mixar du vill. Tänk bara på att mixarna sparas bara på din dator. Vi har ingen backup på dem.

När det är dags att börja spela in. Börja med att spela mixen, klicka sedan på REC för att spela in ljudet. Jag rekommenderar att du har en extern mic för bästa ljudkvalité. Du kan från Microsoft Internet Explorere Edge spara filen som mp3. Du kan även prova att ladda in en annan mix från datorn här. När det är dags att börja spela in. Börja med att spela mixen, klicka sedan på REC för att spela in ljudet. Jag rekommenderar att du har en extern mic för bästa ljudkvalité. Du kan från Microsoft Internet Explorere Edge spara filen som mp3. Du kan även prova att ladda in en annan mix från datorn här.


Hur skriver man en låt?


Här kommer tips för dig som vill producera en låt.

Skriv!


Ta fram din mobil eller använd en äggklocka. Sätt tiden på 15 minuter. Skriv ner alla ord du kommer på. Tänk inte på grammatik eller vad ordet betyder. Låt orden bara flöda. Det kan vara ord som inte finns. Skriv bara konstant i 15 minuter. Se till att du har ordentligt med papper och fler pennor tillgängliga. När 15 minuter har gått släpper du allt.

Vila, ta en paus.


Efter du har skrivit intensivt i 15 minuter så kommer du vara helt trött i huvudet. Ta pauser, gå och vila i en timme. Efter en timme så ska du gå tillbaka till dina ord du skrivit.

Nu börjar detektiv arbetet.


Begrunda det du skrivit. Finns det en röd tråd? Kan du bygga en mening med några ord? Vad händer om du böjer orden, plockar ut tre ord och tittar på de motsatta orden. Lek med orden. Hemligheten till att hitta är en bra text är finna nya utryck. Utryck som du själv kan relatera till. Utforska dig själv och dina ord. Skriv ner meningar med dina resonemang.

Sortera dina meningar.


Börja nu att sorter dina meningar. Kan du få det till en låt? Prova att läsa meningarna till ett rytmiskt trumslag. Skapa ett exempelvis med mixern som finns på www.smurfhits.se. Ibland kan behöva byta ut ord för att få till melodin.

Läs böcker!


Har du fortfarande problem med att få till en enkel text. Då beror det oftast på att du har ett begränsat ordförråd eller behöver extra mycket inspiration. Se därför till att börja läsa böcker. Res till främmande platser och prata med okända personer. Gå olika vägar varje dag. Laga nya maträtter varje dag i en vecka. Stimulera din hjärna!


Hur skapar man en mix?


Att skapa en låt är svårt och tar tid. Man behöver ta många pauser. Spela mixen i loka miljöer. Vissa musiker brukar ta med sig mix till bilen. Spela den om och om igen när du kör bil. Ta med dig låten medans du tvättar, diskar, duschar. Bli ett ❤️ med låten.

Bygg upp mixen


Bygg upp låten med trummor. Hitta en takt som passar dig. Som du känner dig bekväm med. En takt som får dig att gunga. Tänk på din text, fundera på hur du vill placera ut orden.

Lägg till instrument


Lägg till instrumentet som du tycker passar in låten. Håll takten! Less is more. När du börja få en grund så kan du börja sjunga texten till mixen.


Hur lär man sig att sjunga?


Det finns flera sätt att läsa sig att sjunga. Ett populärt sätt är karaoke. Men är du blyg och behöver träning. Sjung din text i duschen eller i bilen. När du är ensam hemma. Våga ta ton. Sjung med hela kroppen. Sitt inte ner och sjung, stå upp och ta i. Spela in och lyssna på dig själv. Gör om och träna din röst. Finns massor av Youtube videos där du kan få tips på hur du kan sjunga. Glöm inte att din röst ibland behöver vila. Ta hand om rösten.
Skapa en genväg till Smurfhits.se på din iPhone


Skapar du en genväg till Smurfhits.se på din iPhone så att du kan använda tjänsten när du flyger eller inte har tilgång till Internet. Det är enkelt, förlj bara dessa anvisningar.

1. Klicka på dela symbolen och väl sedan "Lägg till på hellskärm"

Bild 1

2. Bekräfta genom att klicka på "Lägg till"

Bild 2

3. Klart!

Bild 3


Skulle du ha några problem så kan du alltid kontakta oss eller besöka vårt forum
Lycka till nu med musiken!